Menu

Släktforska med hjälp av ny teknik

För dig som vill veta mer om din släkt långt tillbaka i tiden finns goda nyheter. Med hjälp av DNA kan vi idag erbjuda teknikprylar som hjälper dig med det mesta som handlar om att ta reda på vilka personer som ingår i släkten och dess generationer.

Att gå på djupet eller bredden vid släktforskning

Om man är novis och tänker på släktforskning så är det lätt att tro att allt handlar om att gå tillbaka så långt som möjligt i tiden, men så är inte alltid fallet i verkligheten. Att släktforska handlar nästan mer om att ta reda på vilka släktingar som har levt jämsides, alltså på bredden snarare än djupet.

Släktforskning är en spännande och givande sysselsättning

Oavsett om du är född och uppvuxen i Sverige eller inte så kan du få reda på mycket om ditt ursprung genom DNA-teknik. I dagsläget har även polisen börjat använda tekniken och samtidigt anlita släktforskningsdatabaser för att lösa brott. Det är spännande och givande att leta efter släktingar både i nutid och från förr. Den tekniska utvecklingen har de senaste åren revolutionerats och kan ge svar på de flesta frågor du har om din släkt, likväl som att lösa brott.

Börja med släktforskning och finn dina rötter

I dagsläget finns det ett stort antal sajter som ägnar sig åt släktforskning. För att komma åt uppgifter du kan behöva kanske det krävs att du skapar en inloggningsprofil och betalar en slant, men det är det värt. Om du är intresserad av ditt ursprung går det att finna väldigt mycket information via seriösa sajter som ägnar sig åt släktforskning. För dig som vill veta något om släktingar som levde för flera hundra år sedan är det kanske inte helt enkelt. Allt handlar mer om bredden och de släktingar som finns registrerade i så kallad modern tid. Dock kan ditt DNA säga mycket om både dig och din släkt.