Menu

Involvera barnen i släktforskningen

Släktforskning är något som de flesta börjar ägna sig åt på ålderns höst, men många skulle nog tycka att det vore roligt om de kunde engagera sina barn eller barnbarn i släktforskningen. Det finns flera trick man kan använda sig av för att väcka barnens intresse i den egna familjehistorian till liv.cafe-845527_960_720

Ett är till exempel att berätta historier om släkten. Genom att välja ut enskilda berättelser blir det mer gripbart för barnen, och man levandegör på det sättet en släkting för dem. Det kan hända att man får brodera ut historien något för att göra den mer intressant, men det skadar ingen. Om barnen visar intresse i historierna kan man ge dem en uppgift för att de själva ska bli aktiva, istället för att passivt lyssna. De kan till exempel få skapa ett släktträd, kanske med hjälp av en vuxen beroende på hur gamla barnen är.

Ett sätt att göra alla namn och årtal på papper till verklighet för barnen, för att de lättare ska förstå vad släktforskningen handlar om, är att åka och besöka platser man upptäcker som är relaterade till släkten. Det kan vara allt från gamla familjehus till gravstenar och skolor. Inför sådana resor är det viktigt att se till att barnen har ordentliga ytterkläder, eftersom de snabbt kan tappa orken eller intresset om de fryser. På Kidsbrandstore.se hittar du allt de kan tänkas behöva, bland annat en bra vinterjacka för barn.